Voor bijna duizend zorgmedewerkers dreigt op korte termijn ontslag omdat ze inmiddels twee jaar ziek thuiszitten als gevolg van corona. Dat blijkt uit een inventarisatie van FNV. “Het applaus voor zorgmedewerkers is veranderd in een klap in het gezicht”, schrijft het AD.

Bij een meldpunt dat FNV eind december oprichtte, hebben zich inmiddels 4.500 zorgverleners met long covid gemeld. Bijna de helft van hen is langer dan een jaar ziek en heeft 30 procent salaris moeten inleveren. 973 medewerkers zitten zelfs al (bijna) twee jaar ziek thuis wegens langdurige klachten na corona. Twee jaar is een kritieke grens: dan vervalt de ontslagbescherming en mag een zieke medewerker worden ontslagen.

Long covid

De Tweede Kamer spreekt dinsdag met het kabinet over een ‘personeelskostensubsidie’ voor werkgevers die zorgmedewerkers met long covid langer in dienst willen houden. Zij zouden zo tot zes maanden langer de tijd krijgen om te revalideren en te re-integreren. “Dat loket gaat op z’n vroegst in juni open. Dus voor een grote groep komt de regeling sowieso te laat”, stelt een woordvoerder van FNV. (ANP)

Bron: www.skipr.nl

 

Op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Schrijf je nu in bij MKFlex.

Inschrijven als ZZP'er

Inschrijven als uitzendkracht