Sinds afgelopen maand zijn Maintec Vakschool en UWV een partnerschap aangegaan. Komt iemand op een van de regiokantoren van UWV binnen met interesse in techniek, dan wordt die kandidaat in contact gebracht met Maintec. Zo kan die kandidaat zich snel omscholen en de krappe arbeidsmarkt op.

Johan Rensing, CEO van Maintec (onderdeel van TecqGroep): “We stimuleren elkaar op deze manier om zoveel mogelijk mensen naar werk te helpen. Dat doen we niet door ze een specifieke baan aan te bieden. We geven juist een keuze op maat die resulteert in duurzame inzetbaarheid op de arbeidsmarkt.”

Vervolg op samenwerking

Maintec en UWV zijn al jaren bekenden van elkaar. Op het gebied van fietstechniek, het toenmalige Maintec Bikeflex, bestaat al langer een convenant tussen beide partijen. Via die weg stromen er al meerdere jaren mensen vanuit een uitkering door naar een baan als fietsmonteur. Ook de resultaten bij Maintec Automotive, nu ook onderdeel van Maintec Vakschool, zijn al langer veelbelovend. De samenwerking bevalt van beide kanten zo goed, dat er nu een partnerschap is gesloten. “Dat biedt veel meer flexibiliteit”, aldus Rensing. “We kunnen nu beter vanuit de kandidaat kijken en daardoor creatievere oplossingen bieden.”

Op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Schrijf je nu in bij MKFlex.

Inschrijven als ZZP'er

Inschrijven als uitzendkracht